~Pengikut Jaijina~

Tuesday, July 5, 2011

sabo ajelahhhh..

ni kisah hujung minggu kami..
korang mesti berjimba², bersoping², bersuka² bukan?..
tapi aku, aku berpenat lelah kat rumah..macam kerja bercucuk tanam aje kekdahnye..

sabtu & ahad en hubby berkursus ape kejadahnye, full day tau..
so the ibu & the anak tinggal ber2 saja di rumah terkontang kanting, hehe..

waktu kejadian di dalam gambar di rakam, aku baru je sudah masak..
aku dah flat gile time ni..tak kuwaser aku nak kemas² bagai..
aku biarkan anak dare nan sorang tu buat onar sesuke hati..
aku rase, dah pat puloh kali aku kemas menan dia sehari semalam..



untuk tatapan blogger² sekalian..motip?!
renung²kan & selamat beramal..eh, tetibe pulak kan!!

18 yang comei lotte:

cikmOt said... [Reply]

buat sepah berpada²...sila ari bulan ibu jadi 'ijo' echa...hahaha...

LYAfrina said... [Reply]

HEHEHEH..AKU PON KALO DUK BERDUA DGN ASYA CAM TONKANG PECOH GOK.

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply]

hikhikhik..
mmg, sabooo ajela..
dlu time alya kecik2 salu la berdepan ngan situasi ni..
feninggg kapla mak melangkah masuk dlm umah, masuk dlm bilik, fingsan trus... huhuhuhu

MamaYatie said... [Reply]

huk3x...rina, ajor la echa kemas2..kasik reward lepas tu..eg: nak susu kena kemas dulu..

cik dah said... [Reply]

sy selalu jadi singa lapar........

~aSHa~ said... [Reply]

gitu la dia kalo dah anak kan...uhuhuhu....nanti lepas ni keluar adik plak..adik pun sama tlg si kakak echa kemas umah...ehehehe

asha plak nanti 3 org tlg 'kemas' umah....kalo org lain jadi ijo...asha dah jadi pepel dah kot

bonda dadif aka akish said... [Reply]

whoaaaaaa........gilok ah...

kalo daku..dh meroyan.....

bleh ckp same dadif...wehhh agak2 la kalo nk bersepah.....

akakkakakaka

Bionic women said... [Reply]

anak kita pun sama ler.suka benor buat hari biru rumah..hehe
penat gilos mengemas, pastu lepas beberapa minit jadi semula..haha

♥MiZz-siHa♥ said... [Reply]

same je bebudak nie kan..kadang2 kat umah kt,klau hb ade,anak die main,bapak die tukang kutip smpn..anak die kuar kan balik..hehe

syariza09 said... [Reply]

sama ler..kalo dh penatss sgt buat2 x napak jer yg bersepah2 tu, tgg ilang penat br la leh kemas2

Anonymous said... [Reply]

@cikmOt

Echa memang, suke sangat gaknye tgok ibu dia bertuko 'ijo'..

mamalieyna said... [Reply]

aduuuh mmg penat, esok2 dah ada adik..sama2 adik dia wat projek gini..tau...parah~ ngee..

Normaliza said... [Reply]

tu tanda anak nak lahirkan idea kretip..ibu kena sabo je lah..huhu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said... [Reply]

samela nasib kita weekend baru2 ni..somi outstation. anak plak suka 'kemas' umah..mmg haru!
last2 mak dia jd tarzan. terus cepat2 kemas balik kutip satu2 buh dalam wagon dia..huuhuhuhu tu pon ikut mood jugak si rafiq tu..if tak dia buat cerdik je if kita suruh

gee ryder said... [Reply]

hahaha sabor jela rina...
masa aqeel baya2 echa dulu pun camni.
dah malam, dia dah tido baru leh kemas. kalo tak, ponat jer :p

MrS. F!zA said... [Reply]

salam kenal..hahahaduila...mmg penat kan..kita hri2 cm ni gak lah bising 1 rumah..tp kita xleh nk biar sebab mata sdri sakit hati tgk..terpksa gaklah kemas

NurShahFamily said... [Reply]

rajinnyer ank dara susun atur umah hehehehe
ade giveaway kalau rajin meh la join hehehe

shima said... [Reply]

sama je dgn anak2...suka sepah jadi gini..kdg pening kepala nengok umah bersepah kan.mula lar angin naik ehhe